Svi volimo slobodu kretanja, osobito mališani, No, razlika između njih i nas je u tome što oni – ne znaju kakve sve opasnosti vrebaju na ulici. Držanje za ruku je jedna od onih osnova s kojom se često mučimo.

Ako se često borite za držanje za ruku, dobro će vam doći naši savjeti!

Neka rima štima

Rima je sjajan način učenja za najmanje, pa pronađite pjesmu koja bi vašem mališanu mogla pomoći naučiti važnost držanja za ruku kada je to važno za njega.

“Držimo se za rukice, rukice, držimo se mi
Jer tako ćeš mi siguran, siguran uvijek biti ti!”

Ljubavna priča

Potražite slikovnicu koja govori o ljubavi i u kojoj se spominje držanje za ruku iz ljubavi. Čitajte mališanu priču i pokazujte mu kako se likovi drže za ruke. Podsjetite ga na priču svaki puta kada prelazite cestu ili kada to bude potrebno.

Stiskavac

Pazite na jačinu stiska kojim obuhvaćate malenu ručicu i trudite se da se mališan osjeća sigurno, a ne, pa – stisnuto. Lagano zamolite mališana da vam stisne ruku pa i vi ponovite isto istim intenzitetom. Onda ubacite mahanje kada se držite za ruke, otpjevajte neku pjesmicu i za čas ste u parku!

Pokaži mi

Neka držanje za ruku bude dio svakodnevne rutine čak i u kući. Kad vam mališan želi pokazati novu građevinu od kockica, primite ga za ruku i neka vas povede.

Pričaj mi

Zabavite se s mališanom dok pričate o tome koliko je važno držanje za ruku kada ste u gužvi. Posudite slikovnicu na temu držanja za ruku, prometnih pravila, gužvi i slično, pa svaki dan obradite po jednu. Pokušajte zajednički ispričati priču u šetnji!

Foto: Freepik

Preuzeto sa pitajmamu.hr