Za HiPP, više od BIO znači da možemo učiniti više nego zahtijeva EU znak za BIO uzgoj: više od 60 godina iskustva u BIO uzgoju, strože kontrole od onih propisanih zakonom, više od 260 kontrola po staklenki, više brige za životinje, više biološke raznolikosti i iskustva, više održivosti i zaštite klime.

Ono što je prije 60 godina počelo s ekološkom poljoprivredom, zaživjelo je u svim područjima kompanije: pažljiv odnos prema okolišu i prirodnim resursima, poštovanje u suživotu i suradnji, te najveća kvaliteta sirovina i proizvoda. To su sve zahtjevi s kojima je HiPP rastao i koje HiPP predstavlja.

Više ljubavi prema životinjama

Na HiPP BIO farmama, životinje su sretne. Uzgoj i prehrana životinja prilagođena je svakoj vrsti, ovo je osnova BIO uzgoja. Zakonski propisi su posebno strogi: hrana mora potjecati s ekoloških poljoprivrednih gospodarstava i ne smije sadržavati antibiotike, sredstva za poboljšanje učinkovitosti ili genetski modificirane sirovine. Odabir najprikladnijih pasmina, pružanje puno prostora za kretanje, velike staje i dovoljno svjetla također doprinose zdravlju i dobrobiti životinja.Hipp više od bio

Istraživanja za očuvanje vrsta

Znate li da samo zdravo tlo donosi zdravu hranu?
Prije nego polje postane HiPP BIO polje, naši stručnjaci provjeravaju tlo uzimajući nekoliko uzoraka koji se potom ispituju u laboratoriju. Samo ako tlo ispunjava naše stroge zahtjeve, prihvatljivo je za uzgoj HiPP BIO kultura. Odabirom otvorenih polja, dopuštamo da vjetar otpuhuje štetočine, a sadnjom različitih biljaka uz rubove naših polja, osiguravamo im prirodno stanište koje im je draže od naših usjeva.
HiPP se više od 60 godina bavi uzgojem BIO povrća. Iskustvo koje su naši stručnjaci stekli tijekom dugog vremena dijele s našim dobavljačima BIO povrća.
Od cvatnje do prerade, HiPP prati svoje proizvođače BIO voća tijekom cijelog procesa. Za našu hranu za bebe biramo sorte koje su osobito blagog okusa i slabe kiselosti.

Voćnjaci su veoma važni za biološku raznolikost. Trenutno je na svijetu preostalo samo oko šest milijuna stabala voća. Voćnjaci su, dakle, među najugroženijim biotopima u Europi i nalaze se na Crvenom popisu.
Idealno su stanište za ptice, miševe, ježeve, komarce, bube i ugrožene vrste insekata te dobar izvor hrane za leptire, pčele, bumbare i ostale insekte.

HiPP BIO žitarice – pšenica, proso ili riža uzgajaju se s velikom pažnjom. HiPP-ovi poljoprivredni inženjeri vode brigu ne samo o zdravlju tla, već i obraćaju pažnju na smjer vjetra kako na naša polja ne bi dospjele nikakve nepoželjne tvari. Sjeme je također strogo kontrolirano.HiPP više od bio

Održivost nam je važna

HiPP kao kompanija se zalaže za više održivosti i zaštite klime te slovi kao pionir u postavljanju standarda održivosti. Zdrava tla oslobađaju manje CO2, a HiPP staklenke se proizvode na klimatski neutralan način.  Zaštita klime trenutno je jedan od najvažnijih izazova. Klimatske promjene zajedno sa sve većim gubitkom biološke raznolikosti narušavaju plodnost tla i životne uvjete. Dugoročno, time riskiramo same temelje našeg postojanja.

HiPP se stoga već dugi niz godina zalaže za zaštitu klime. Zahvaljujući korištenju obnovljivih izvora energije, naše tvornice u Pfaffenhofenu, Gmundenu, Glini i Hansagligetu proizvode na klimatski neutralan način.

Zajedno možemo više

Tamo gdje BIO staje, svatko od nas može ići dalje – na primjer:

  • postavljajući gnijezda za ptice u svojim vrtovima
  • sijući sjeme za vesele, šarene cvjetne livade
  • gradeći vlastiti hotel za kukce

Sve ovo pomaže u očuvanju staništa naših ptica i insekata.

Za nas u HiPP-u, BIO je puno više od trenda, to je stil života!

Hipp bio

Foto: promo

Preuzeto sa pitajmamu.hr