Jedna od nuspojava trudnoće je i nedostatak energije. Što i nije neobično! Pa, kako bi i bilo kada vaše tijelo ulaže energiju u vašu bebu i kako joj dom devet mjeseci učiniti što ljepšim. 

Iako će neki od ovih savjeta zvučati kontraproduktivno, poput onoga da više hodate. Vjerujte, za sve postoji dobar razlog, baš kao i za puuuno više drijemanja. 

DOBRO JUTRO!

Suho četkanje ili brisanje grubljim ručnikom potaknut će vašu cirkulaciju i otpuštanje endorfina koji će povećati dnevnu zalihu energije. Suho četkanje neka krene od tabana kratkim potezima, potom prijeđite na noge i bedra te koristite duge poteze. Preskočite trbuščić, njega masirajte nakon kupanja uljem ili hidratantnom kremom. Pređite  dugim potezima preko ruku, vrata i leđa. Nakon toga se umijte hladnom vodom, kako biste osvježili lice, otuširajte se i spremni ste za novi dan!

DUBOKI UDAH

Metvica ima blagotvorne učinke na zdravlje čovjeka, a pogotovo je dobra za trudnice. Ako vas muči nedostatak energije, metvica je prava stvar za vas! Također, miris metvice umanjuje i jutarnje mučnine.

Koristite metvicu za ublažavanje trudničkih tegoba, u kuhanju i pripremi čaja. No, prije nego što čaj popijete nekoliko puta duboko udahnite. Prvo na nos, pa lagano izdahnite kroz usta. Vrlo brzo osjećat ćete se svježije i spremne za nove trudničke pobjede!

GRICKJTE…

Zaboravite grickanje slatkih i slanih kombinacija na kauču ako vas muči nedostatak energije. Ultimativna grickalica za umornu trudnicu su datulje! Datulje su krcate magnezijem, željezom i klacijem koji su prirodni podizači energije! Povoljno djeluju i na probavu, a možete ih jesti u kombinaciji sa žitaricama za doručak ili kao grickalice.

NA SVJEŽEM ZRAKU

Danas, više nego ikada, vrijeme treba provoditi vani na svježem zraku. A kako je bolje iskoristiti svjež zrak – šetnjom! Trudnice, kojima to zdravstveno stanje dopušta, trebale bi hodati najmanje pola sata na dan, 5 dana u tjednu, kako bi se kondicijski pripremile za porod. 

A za još super savjeta o zdravlju trudnica pročitajte i ove članke: 

Foto: Pixabay

Preuzeto sa pitajmamu.hr