Trudnički tečaj je super stvar za upoznavanje vašeg novog trudnog tijela, kao i svega što vas očekuje u narednih devet mjeseci.

Trudnički tečaj u Hrvatskoj je obavezan za supruga ako vam želi biti pratnja na porodu. No, osim toga, super je prilika za upoznavanje i učenje o svemu što bi zaista trebali znati. A ovo je sve što trebate znati….

Tečajavi ne moraju biti skupi

Trudnički tečajevi u većini hrvatskih gradova su besplatni i organizirani u lokalnim domovima zdravlja i bolnicama. No, možete odabrati i plaćeni tečaj u nekoj od poliklinika ili privatni tečaj. Većina rodilišta uvjetuje da i tata mora završiti tečaj ako želi biti na porodu.

Dobri su za prijateljstva

Na trudničkom tečaju bit će puno trudnica i budućih tata s kojima možete razgovarati. O svemu, doslovno, o brigama i radostima, a druženje možete nastaviti i kada se bebači rode.

Prilagodljivi su 

Tečajevi se organiziraju i ujutro i poslijepodne, nakon posla. Sigurno ćete pronaći onaj koji vam odgovara. S obzirom na epidemiološke mjere neke ustanove imaju i pripremljene webinare.

Zapišite…

Zapišite sve što vam se učini kao važno i korisno. Neka to bude vaš trudnički dnevnik, kojeg ćete rado prelistati kada bebač bude velik!

Razmislite o vremenu

S obzirom da se nalazimo u novonormalnom vremenu bilo bi mudro da trudnički tečaj potražite prije nego kasnije. S obzirom da se radi u manjim grupama, mjesta se brzo popune, pa počnite planirati na vrijeme.

Pripremite se na vrijeme

U većini bolnica mijenjaju pravila prema epidemiološkim uvjetima i mjerama. Neke bolnice dopuštaju partnere, a neke i dalje ne. Pročitajte sve što bi trebali znati i provjerite koji su uvjeti za dolazak partnera na porod. Vjerojatno ćete morati ići u bolnicu na trudnički tečaj…

Ako želite znati više, pročitajte ovo:

Foto: Freepik

Preuzeto sa pitajmamu.hr