S obzirom na ubrzan način i stil života, danas domaćice nemaju mnogo vremena da se posvete kuhinji i uz to spremanju poslastica. No, uvijek se može pronaći malo vremena za nešto brzo, a uz to i ukusno. Stoga, donosimo Vam recept za jednu brzu ali izuzetno ukusnu i miljenu poslasticu – voćni muffini. Za samo 15 minuta sve pripremite i nakon 25 minuta je spremno.

Potrebno:

Za 1 lim za pečenje (12 komada)

  • 200 g brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 100 g šećera
  • 2 kaškice naribane limunove kore
  • 1/2 kašike soli
  • 50 g rastopljenog, ohlađenog maslaca
  • maslac za namašćivanje oblika za pečenje
  • 1 jaje
  • 250 ml tekućine (mlaćenice, mlijeka ili 250 g kiselog vrhnja)
  • 200 g bobičastog voća (borovnica, malina, ribizla) ili marelica ili šljiva narezanih na komadiće
  • 2 kašike sitnog šećera za posipanje
  1. Zagrijte pećnicu na 180 C (s ventilatorom 160 C, plin: 2-3), stavite papirnate oblike u udubljenja na limu za pečenje muffina.
  2. Izmiještajte u posudi brašno, prašak za pecivo, šećer, limunovu koru i sol. U drugoj velikoj posudi dobro izmiješajte maslac, jaje i tekućinu.
  3. Suhe sastojke i pripremljeno voće dodajte tekućim sastojcima. Sve dugo mješajte da nastane cjelovito tijesto, a svi sastojci postanu vlažni.
  4. Napunite oblike do dvije trećine. Pospite šečerom i pecite u pećnici 20 – 25 minuta.