Sastojci potrebni za ovu tortu su:
Tijesto – 250 g brašna, 1 žumance, 170 g margarina, 70 g šećera u prahu, ribana korica jednog limuna, prstohvat soli
Krema – 5 listića želatine, 200 g bijele čokolade, 6 kašika mlijeka, 500 g svježeg sira, 300 ml vrhnja, 50 g šećera u prahu, 2 jaja
Za dekoraciju – višnje i sirup od višanja

Umijesite prhko tijesto koje treba da odstoji 1 sat. Nakon toga ga istanjite na tanki list i pecite oko 15 minuta na temperaturi 180 stepeni. Tijesto ohladite. Dok pravite smjesu za fil, želatin namočite u vodi. Čokoladu istopite sa mlijekom na pari, zatim dodajete želatin i miješate dok se ne istopi.

Pomiješate vrhnje, sir, šećer u prahu i žumance. U posebnoj zdjeli istucite bjelance. Sjedinite smjesu čokolade sa smjesom od sira i lagano dodajete istučene bjelance. Dobijenu smjesu lagano izlijte na ohlađeno tijesto, prekrijte poklopcem kalupa i čuvajte na hladnom par sati. Tako ohlađeno ukrasite višnjama i sirupom.