U zadnje vrijeme najviše smo u kući, zbog nastale situacije sa virusom Covid-19. Donosimo vam par preporuka kako da zadržite dobro raspoloženje.

Slušajte omiljenu muziku

Ujutro odmah po ustajanju upalite svoju omiljenu muziku, i ako treba pojačajte do kraja, iako će vaši susjedi pomisliti da ste možda ludi. Ne marite za to.

Čitajte knjige

Uzmite čitajte knjige. Možda nemate ništa novije u svojoj kućnoj biblioteci, nema veze, ponovo čitajte neku koja je vaš favorit. A također imate i online knjige, samo ukucajte omiljeni naslov, i knjiga je “već tu”.

Gledajte filmove i emisije

Svakodnevno nam se na tv vrte vijesti vezane za aktuelni Covid-19. Dosta nam je toga. Nađite neki humoristični film ili emisiju i nasmijte se do suza. Opet, to može biti neki film i serija koju ste već pogledali, toliko ste se smijali dok ste gledali prvi put, pogledajte opet, reakcije će biti iste. Kad je nešto smiješno, smiješno je.

Igrajte se sa svojom djecom

S obzirom da i djeca sada imaju tzv. prinudni raspust, i oni se nekako moraju zabaviti. Nemojte dopustiti da im mobitel ili tablet budu glavne igračke za igranje. Vi, drage mame budite kreativne, i zaigrajte se malo, uzmite papir, bojice, stvarajte neke zajedničke uspomene. Igrajte društvene igre.

Kuhajte za svoje ukućane

Kuhajte omiljenu hranu za svoje ukućane, ili čak “smišljajte” neke nove recepte. Neka vam i djeca pomognu, neka i u kuhinji ispoljavaju svoju kreativnost, a i vrijeme koje provode u kući će im brže prolaziti. Na kraju ćete svi biti ponosni na rezultat koji ste na kraju kuhanja dobili.