Čak i kad ne znate šta obući i koju boju odabrati, crna je uvijek dobar izbor i može se uklopiti sa svime. Možemo slobodno reći da je crna nezamjenjiva. Ona naglašava ozbiljnost, ali i eleganciju. Kroz par činjenica ćemo pokazati zašto je crna uvijek IN.

Slaže se sa svim bojama. Imate novu šarenu majicu i ne znate šta uz nju kombinovati? Slobodno obucite crnu suknju i sigurno nećete pogriješiti. Isto možete uraditi sa crnim cipelama, sandalama, ili bilo čime drugim. Jednostavno, crna boja uz sve.

Možete kombinovati nekoliko materijala. Imate omiljene crne komade, a niste sigurne da li materijali istih mogu da se kombinuju. Naravno da možete kombinovati, jer je crno i ne bode oči. Razni materijali crne boje dobro izgledaju zajedno.

Crno pa se ne vidi. Ako slučajno prospete kafu, sok ili nešto drugo po crnoj majici, haljini ili hlačama, mrlja se neće toliko primjetiti, koliko bi se primjetila da ste prosuli na odjeću druge boje. U tom slučaju slobodno možete nastaviti večer, bez da će vam tu mrljiu neko vidjeti.

U crnom ste mršaviji. Već je poznato da crna boja ” topi ” kilograme. Tako da, drage naše, ako niste zadovoljne svojim tijelom i oblinama, svakako obucite crno. Crno i istanjuje, i izdužuje.

Možete je nositi više puta. Bilo koji predmet crne boje, uz neki novi detalj, možete nositi više puta, a da se pritom ne primijeti da ste ga već ranije nosili.

Super izgleda uz jarke boje. Ako ne želite da igledate kao da ste krenule na sahranu, možete dodati neki detalj jarke boje, jer na crnoj sve izgleda savršeno. Kombinacija crne i žute boje uvijek je zanimljiva i nekako odmah padne za oko. Energičnost žute crna oplemenjuje svojom zagasitošću. Crna podloga uz zlatno žute detalje odličan je spoj za razne kombinacije.